Sponzori konferencije

 

In Cubis d.o.o. je softversko poduzeće specijalizirano za razvoj, implementaciju i održavanje IT rješenja za osiguranje. Dokazana programska rješenja za osiguranje predano razvijamo i implementiramo posljednjih 30 godina u Hrvatskoj i inozemstvu. Takva kontinuirana i intenzivna suradnja s našim partnerima čini InCubis informacijski sustav jedinstvenom bazom znanja o osiguranju.

Kroz vlastito-razvijenu platformu podržani su svi poslovni procesi životnog i neživotnog osiguranja. Uz bogato iskustvo i znanje iz područja osiguranja, naš glavni fokus je efikasnost poslovanja osiguravajućeg društva kao i nova digitalna rješenja koja unaprijeđuju i inoviraju osigurateljne usluge.

Dizajn proizvoda osiguranja, prodaja i CRM, premijsko knjigovodstvo, ulazna kontrola dokumenata, upravljanje štetama, provizijski sustav, kompletno izvještavanje, financijske operacije te brojna digitalna rješenja, dio su poslovnih procesa koje obuhvaća InCubis sustav osiguranja.
Osnovne pretpostavke razvoja kojima se vodimo su besprijekorno korisničko iskustvo, prilagodba procesima osiguranja, integracija na razini sustava, povezivanje s vanjskim partnerima, kontrola pristupa podacima, te brzi tempo inovacija uz pouzdanost i stabilnost. Sve ove pretpostavke razvoja uz Business Intelligence System i Document Management System potenciraju dinamiku kompletnog poslovanja. Primjenom najnovijih tehnologija i stečenog znanja o osiguranju, naša je misija jednostavna: maksimalan uspjeh naših klijenata i partnera.

“Ove godine obilježavamo 30. obljetnicu poslovanja, iznimno smo ponosni na sve postignuto i čast nam je to proslaviti sa svim sudionicima Hrvatskih dana osiguranja. Posebno nas raduje što je ovo ujedno godina kada na tržište lansiramo najnoviju generaciju InCubis informacijskog sustava. Kontinuirani razvoj i promjena suština je našeg posla, a s ovim tehnološkim skokom značajno ćemo utjecati na kvalitetu rješenja i najvažnije, na poslovanje naših klijenata. ” (Iva Matić, In Cubis d.o.o.)

 

ANO društvo za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju osnovano je 2000. godine kao podružnica globalnog brokera Aon-a, vodećeg svjetskog pružatelja usluga upravljanja rizicima, posredovanja u osiguranju i reosiguranju te savjetovanja o ljudskim resursima koji broji više od 50.000 zaposlenika u 120 zemalja svijeta. ANO već 22 godine aktivno sudjeluje i gradi tržište osiguranja u Hrvatskoj, a od 2017. godine u potpunom su hrvatskom vlasništvu te nastavljaju uspješan i dvocifreni  rast poslovanja. U 2021. godini ostvarili su prihode od 18,3 milijuna kuna.  ANO brine i upravlja programima osiguranja za neke od najvećih i najuspješnijih domaćih i međunarodnih kompanija, a u više od dvadeset godina na hrvatskom tržištu za klijente su u osiguranje plasirali više od dvije milijarde kuna premija.

„Kao tvrtka koja dugi niz godina sudjeluje na hrvatskome tržištu osiguranja, ponosni smo da smo ove godine dodatno produbili naše partnerstvo s Hrvatskim uredom za osiguranje. U ANO vjerujemo da smo, kombinirajući Aon-ov know-how i globalnu prisutnost s odličnim poznavanjem prilika na lokalnom tržištu, našim klijentima i partnerima kroz više od dva desetljeća postojanja omogućili bezbrižno i fokusirano poslovanje u sve kompleksnijem okruženju, a što namjeravamo činiti i nadalje.“

 

Aon je je vodeći svjetski pružatelj usluga upravljanja rizicima, posredovanja u osiguranju i reosiguranju te savjetovanja o ljudskim resursima. Prepoznatljiv je po kvaliteti usluge koja se očituje u inovativnom i učinkovitom upravljanju rizicima i rješenjima usmjerenima na poboljšanje poslovnih procesa i zaštite poslovanja klijenata. Posvećeni su tome da klijentima pomognu prebroditi promjenjive, sve složenije i međusobno povezane, izazove bez obzira na industriju, veličinu tvrtke ili geografski položaj. Jedna od dodanih vrijednosti koju nude klijentima su savjetodavne usluge usmjerene na budućnost te ubrzavanje inovacija koje poboljšavaju pristup novim izvorima kapitala. Fokusirani su na nekoliko ključnih područja rada s klijentima –  navigaciju kroz nepredvidiva kretanja na tržištu, izgradnju otpornosti poslovnih subjekata, promišljanje pristupa kapitalu i pružanje usluga ljudima, zajednicama, pa čak i državama koje nisu dovoljno razvijene u pojedinim sferama.

Aon-ovo globalno istraživanje upravljanja rizicima pokazuje da je 9 od 10 najvećih rizika ili neosigurano ili samo djelomično osigurano.

Jedan takav rizik su prirodne katastrofe. Tijekom proteklih 10 godina prirodne su katastrofe prouzročile štete u prosjeku više od 160 milijarda USD godišnje, dok je samo oko 37% tih šteta bilo osigurano. Time je jaz svake godine viši od 100 milijarda USD i zato Aon surađuje s osiguravateljima i drugim organizacijama na stvaranju novih i isplativijih rješenja za pokrivanje rizika s kojima se svi suočavamo. Navedeno pomaže klijentima zaštititi svoje poslovanje bez alociranja dodatnih većih iznosa kapitala koji onda mogu biti utrošeni na razvoj poslovanja. Aon je lider u rješenjima za prijenos rizika, a u partnerstvu sa Svjetskom bankom u Latinskoj Americi je uveo obveznice za katastrofe od 1,36 milijardi dolara za rješavanje rizika od potresa.

“Kao globalna kompanija osnovana prije više od 40 godina, mi u Aon-u prepoznajemo da je u današnjem svijetu, koji se brzo mijenja i koji je sve nestabilniji, ključno održavati jaka partnerstva i pomagati našim klijentima u ostvarivanju njihovih ciljeva. Aon kontinuirano nastoji izgraditi snažno lokalno prisustvo u Hrvatskoj uz pomoć našeg ekskluzivnog korespondenta ANO d.o.o. Naše zajedničko partnerstvo s ANO d.o.o. i Hrvatskim uredom za osiguranje smatramo prilikom da još bolje prepoznamo potrebe hrvatskog tržišta osiguranja i za njega isporučimo inovativna rješenja po mjeri.”

 

For more than 60 years we have guaranteed with our worldwide network, many employees of long standing and a local contact for our clients reliable assessments and settlement of both foreign and domestic claims and the pursuit of recoveries. It holds true for all of us that we are content only when we can satisfy both our clients and claimants. We can achieve this objective only on the basis of reliability, sustainability, expert know-how and the readiness to improve our services all the time. This implies, in particular, respect for individuals, their faith, languages, customs and habits as well as their legal system. We work as a team and are committed to “AGE QUOD AGIS” – “Whatever you do, do it properly.” And this principle obviously applies “SEMPER ET UBIQUE” – “always and everywhere”. And we seek to achieve what Joseph Haydn once    claimed for his music at Esterhazy castle: “My language is understood throughout the world”. With our worldwide network and a local contact for our clients, we guarantee reliable assessments and settlement of  both  foreign and domestic claims and the pursuit of recoveries.

Microblink razvija tehnološka rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji koja olakšavaju život stotinama tisuća ljudi. Njihova globalna mreža klijenata pokriva više od 70 zemalja koji dolzae iz brojnih industrija, poput bankarstva, istraživanja tržišta, osiguranja, telekoma i maloprodaje.